Sajtó

Az ausztrál sivatagon át

  • 2016. 09. 10.

 Szeptember 24-én indul a MegaLux az újabb megmérettetésre. Most Dél-Afrika lesz a napelemes autók világversenyének helyszíne. A napfényből nyert energiával működő autó már a helyszínen, a csapat hétfőn indul Pretóriába. Előzetesként a 2015-ös ausztráliai verseny filmes összefoglalójával adunk ízelítő, mi is vár majd a magyar csapatra a Dél-afrikai turnén.

„A tudás a jövő üzemanyaga…” – MegaLux, a kecskeméti csodajármű

  • 2016. 09. 10.

 Megérkezett a dél-afrikai Pretoriába a kecskeméti mérnökhallgatók szolárautója a Sasol Solar Challenge elnevezésű versenyre. A GAMF csapata által tervezett és megépített MegaLux a múlt évben mutatkozott be: az ausztráliai világversenyen, megelőzve számos patinás egyetemet, a 46 csapatból a 7. helyen végzett. A csapat szeptember 13-án követi a szuperjárgányt

ISMÉT BRIDGESTONE ABRONCSOKON SZÁGULD A KECSKEMÉTI EGYETEM NAPELEMES AUTÓJA

  • 2016. 08. 16.

 Újra Bridgestone abroncsokon startol el a Kecskeméti Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai karának világszínvonalú napelemes autója. Ezúttal a dél-afrikai Sasol Solar Challenge versenyen, szeptember 24 – október 1. között. A megrendezésre kerülő „szuperautó-versenyre” a neves európai, ausztrál, japán és dél-afrikai egyetemek és főiskolák csapatai mellett a startvonalhoz áll a Kecskeméti Egyetem MegaLux autója is, hogy keresztülszelve Dél-Afrikát, Pretoriától Fokvárosig teljesítse aminimum 2100 km-es versenytávot.

Hajrá Kecskeméti Egyetem!

  • 2016. 08. 10.

 Újra Bridgestone abroncsokon startol el a Kecskeméti Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai karának világszínvonalú napelemes autója, ezúttal a dél-afrikai Sasol Solar Challenge versenyen.

15 ezer kilométert fog hajózni az egyetem szuperjárműve

  • 2016. 08. 09.

 A Kecskeméti Egyetem járműépítő csapata idén ismét nagy feladatra vállalkozott: a tavalyi Bridgestone World Solar Challenge energiatakarékossági verseny ausztrál helyszíne után idén a Dél-Afrikai Köztársaság felé veszik az irányt. A járművet hétfőn indították útnak – a szállítás körüli technikai kérdéseket az autopro munkatársa járta körbe a csapat kapitányával, Kutasi Zoltánnal.

Akár 6000 km-t is futhat a MegaLux

  • 2016. 08. 09.

 A dél-afrikai Sasol Solar Challenge versenyen startol el. A szeptember 24 – október 1. között megrendezésre kerülő „szuperautó-versenyre” a neves európai, ausztrál, japán és dél-afrikai egyetemek és főiskolák csapatai mellett áll a startvonalhoz a Kecskeméti Egyetem MegaLux autója is, hogy keresztülszelve Dél-Afrikát, Pretoriától Fokvárosig teljesítse a minimum 2100 km-es versenytávot.

A Kecskeméti Egyetem napelemes autója Dél-Afrikában száguld tovább

  • 2016. 08. 09.

 A szeptember 24 – október 1. között megrendezésre kerülő „szuperautó-versenyre” a neves európai, ausztrál, japán és dél-afrikai egyetemek és főiskolák csapatai mellett a startvonalhoz áll a Kecskeméti Egyetem MegaLux autója is, hogy keresztülszelve Dél-Afrikát, Pretoriától Fokvárosig teljesítse a minimum 2100 km-es versenytávot. A világ vezető gumitermék és gumiabroncs vállalata a múlt évhez hasonlóan ezúttal is speciális, kifejezetten a versenyre tervezett és gyártott, ultrakönnyű, alig 1,5 kg súlyú gumikkal segíti a fiatal mérnökökből álló magyar csapatot.

Oldalak